Friday, September 30, 2016

Cari Kerja Baru


Assalamualaikum readers!

Ehem... Tengok tajuk macam aummm semacam je. haha. Yes, I'm looking for a new job now. Not because my current work is suck, no! Actually, everything is okay now... I have a good salary, my job is stable, I know my job scope quite well, I have few colleagues who always assist me in my work, no backstabbing and politic here is much stable than our country's. hahaha. I mean since my company is just a small one, so we are just like a small family. Gaduh sikit2 pasal kerja tu ada la. Tapi takde la sampai ada geng2. So, life is pretty good to me now. So, kenapa nak tukar kerja?

Because, when everything is just so good you feel like you're not improving. Its like you're doing the same thing every day. For me, my biggest reason is, I want to learn more. Like seriously, bajetnyaaaa alasan aku. Haha. Ok let be serious. Betul. Ya aku nak pindah sebab aku nak belajar benda baru. Aku nak tahu production kilang orang lain macamana, especially company2 besar. Macamana system diorang, how they manage the huge scale of production, their technology, their way of working, yes aku nak tahu semua tu. Aku nak belajar. Especially technology diorang yg aku tahu berganda-ganda lagi canggih dari company aku sekarang.

Bukan aku tak bersyukur. Aku berterima kasih sangat dengan Allah, bagi aku semua nikmat ni. Alhamdulillah. Alhamdulillah. Alhamdulillah. Tapi salah ke aku nak improve diri aku, nak cari sebanyak mungkin pengalaman, nak kembangkan otak aku, nak timba ilmu sebanyak-banyaknya dalam bidang aku ni? I dont think its wrong, do you? Well, I dont bother your opinion to be frank. hahahaha. Ok so thats why aku sekarang tengah cari kerja baru, well of course la yang kalau boleh 5 hari bekerja sbb aku sekarang 6 hari berkerja. Its one of the reason but not that significant one. Banyak bebel sebenarnya nak cakap aku da apply dekat satu company yg besar gilaaa yang kalo aku cakap konfemmmm korang kenal la nama dia. OMG I really want to work there. Tengok la camana nanti., ok gais. bye!


No comments: